Energiewerk

Als je energiesysteem in balans is, ben je vrolijk, gezond en gelukkig, en heb je een gezonde interactie met andere mensen. Kortom: je bent zelf in balans

Kindercoach Epe

Wat doe je dan precies?

‘Wat doe je dan precies?; vragen veel mensen. Logisch, want energie zie je niet, waardoor het ontastbaar en lastig te begrijpen is. Om en in ons lichaam hebben we een energieveld. Die energie verplaatst zich via het zenuwstelsel als impulsen. Als er een tekort aan energie is, of als de energiestroom (gedeeltelijk) is afgesloten, ontregeld dit delen van je lichaam. Die blokkades zijn eigenlijk niets meer dan een slechte doorstroming van de energie.

Sommige blokkades uiten zich als lichamelijke pijn, andere manifesteren zich als emotionele onbalans. Soms ben je je hier niet eens van bewust, maar kun je angst of een constant onrustig gevoel ervaren.

Energie moet vrijelijk kunnen stromen in alle richtingen. Als je energiesysteem in balans is, ben je vrolijk, gezond en gelukkig, en heb je een gezonde interactie met andere mensen. Kortom: je bent zelf in balans.

Klachten bij kinderen

Bij de huidige generatie kinderen (en volwassenen) zien we dat door de grote hoeveelheid aan onnatuurlijke prikkels die ze te verwerken krijgen - in combinatie met een gevoelig zenuwstelsel en een tekort aan beweging, goede voeding en balans tussen spanning en ontspanning - veel verstoringen op kunnen treden, zowel lichamelijk als emotioneel.

Verstoringen zoals:

  • chronische moeheid
  • slecht werkend immuunsysteem
  • vol hoofd
  • slechte gronding
  • darmproblematiek
  • allergieën
  • slaapproblematiek
  • druk of juist introvert gedrag vertonen

De blokkades kunnen ontstaan door negatieve, gevoelens, gedachtes of ervaringen. Dat geeft niet en dat gebeurt iedereen, maar als je het niet goed verwerkt, je onderdrukt gevoel of je kropt het op dan ontstaan er blokkades. Energetische behandelingen kunnen het coachingstraject op een effectieve manier ondersteunen door deze blokkades weg te nemen.

Door een behandeling kan de levensenergie weer vrij stromen in het lichaam. Het kind kan tijdens de behandeling de werking van energie ervaren als warmte, kou, trillingen, borrelen van de darmen, ontspannen of een loom gevoel. Vaak zijn er meerdere behandelingen (meestal 3) nodig om de energie langer en op den duur uit zichzelf te laten stromen.