Prikkeltraining

Omgaan met prikkels | Ook zo gevoelig?

In deze tijd vol drukte, voortdurend bereikbaar zijn en overspoeld worden door wensen en doelen, kunnen kinderen en jongeren soms zoveel prikkels ervaren dat ze er niet meer mee om kunnen gaan. Dit houdt ze tegen te doen wat ze echt willen, of zorgt er juist voor dat ze dingen doen die ze niet willen.

Om met deze gevoeligheid of overprikkeling om te leren gaan én om te leren ontspannen op een leuke manier, kunnen ze de prikkeltraining volgen. Hier krijg je tips en leer je oefeningen die je elke dag kunt gebruiken.

De prikkeltrainingen worden in 6 lessen aangeboden, in groepjes van maximaal 6 kinderen of jongeren. De thema’s van de lessen verschillen per keer, bijv. ontspanning, aarden en gronden of energie beschermen. Ik pas het programma aan, op wat de deelnemers uit de groep nodig hebben. Op een speelse manier leren ze hun gevoel te ervaren, door oefening en door de dialoog met ze te voeren komen ze weer tot zichzelf.

Er zijn ook momenten waarop ik een eenmalige prikkelmiddag of -avond geef. Een mooie kennismaking met wat prikkeltraining is. Leerzaam en leuk! Heb je vragen hierover, neem dan gerust contact met me op!

Revieuws

Jongen
Jongen
9 jaar
Het was gezellig en een klein groepje dat vond ik fijn. De ‘kracht’stenen verven vond ik heel erg fijn.

ik dans
ik huppel
in het gras
voel me vrij
en blij
wie huppelt met me mee?
iedereen is welkom